Gelderland

Storm Evert houdt brandweer in de regio uren bezig

Storm Evert zorgde voor veel problemen in de gemeente Apeldoorn en een gedeelte van Epe. Het ging dan vooral om omgevallen bomen en vallende takken.

De brandweer uit Apeldoorn werd als eerste opgeroepen, dit nadat uit een boom, continu takken vielen. De brandweer zette de omgeving af waarna zij het incident overdroegen aan de Gemeente.

Niet veel later kwam er bij de meldkamer een melding binnen aan de Engeland in Beekbergen. Hier was een dikke boom omgewaaid en blokkeerde de weg. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en van de weg gehaald.

Ook in Ugchelen was het raak aan de Rhienderstein. Een boom in een tuin waaide vanwege de harde wind om en belandde op de weg. Het verkeer kon hierdoor niet verder. De Ugchelse brandweerlieden hadden zo’n 20 minuten nodig om de boom van het wegdek te verwijderen.

Ook in Vaassen vielen meerdere bomen om, aan de Elzenoord viel een boom over de weg. De brandweer had zijn handen er vol aan, maar na zo’n 45 minuten was de boom verwijderd. De brandweer kon na deze klus direct door naar de Hanedorperweg. Hier was een boom door midden gebroken en blokkeerde de weg. De brandweer en een voorbijganger hebben de boom van de weg verwijderd.

Een reclamebord bij de Aldi aan de Koninginnelaan in Apeldoorn, was niet bestemd tegen de harde wind. De brandweer heeft het bord verwijderd zodat losse onderdelen niet op auto’s waaide/vielen.

Aan de Celebeslaan in Apeldoorn, viel een boom om. Deze leunde vervolgens tegen een woning aan. De brandweer heeft een groot deel van de boom verwijderd waarna de gevaarzetting was geweken.

Bij Meijerink aan de Eendrachtstraat in Apeldoorn, vlogen onderdelen van een klok los. Deze onderdelen kwamen terecht op de stoep. De brandweer heeft de klok verwijderd. Een deel van de Eendrachtstraat was gedurende de inzet van de brandweer afgesloten.

Naast alle bovenstaande meldingen hierboven, waren er nog een paar dezelfde gerelateerde meldingen in de Gemeente Apeldoorn. Al met al was het dus een drukke dag voor de brandweer in Apeldoorn en Vaassen.

Gerelateerde artikelen