Gelderland

Fietser zwaargewond na aanrijding met auto Laan van Malkenschoten

Bij een ongeval op de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn, is maandagochtend een fietser zwaargewond geraakt na een botsing met een auto.

Het ongeval gebeurde rond 06.30 uur op de kruising Laan van Malkenschoten met de Kayersdijk. De fietser, een man, wilde de Laan van Malkenschoten oversteken ter hoogte van de verkeerslichten toen hij werd geschept door een auto. De man vloog met zijn fiets zo’n 15 a 20 meter door de lucht en kwam hard ten val.

Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, ook een traumahelikopter werd gealarmeerd maar deze hoefde niet ter plaatse te komen. De man werd in een toegesnelde ambulance onderzocht en behandeld waarna hij met spoed over werd gebracht naar het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. De bestuurster van de auto, kwam met de schrik vrij.

De politie sloot de Laan van Malkenschoten vanaf de Kayersdijk enige tijd af vanwege de hulpverlening en onderzoek. Bij het onderzoek wordt ook gekeken wie van de partijen door het rode verkeerslicht heen is gereden, de kruising is immers beveiligd met verkeerslichten.

Nadat het onderzoek was afgerond werd de zwaar beschadigde auto afgesleept en de fiets mee genomen door politie.

 

Foto’s:Persbureau LDG

Gerelateerde artikelen