Gelderland

Enorme ravage na ongeval Laan van Maten Apeldoorn, bestuurder gevlucht

Op de Laan van Maten in Apeldoorn, is afgelopen nacht een bestuurder met zijn auto van de weg geraakt en heeft daarmee een flinke ravage veroorzaakt.

Het eenzijdige ongeval gebeurde iets na 01.00 uur op de kruising Laan van Kuipershof met de Laan van Maten in de Apeldoornse wijk de Maten. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, waaronder ook een ambulance. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek er echter niemand meer bij het voertuig aanwezig te zijn. De bestuurder bleek gevlucht. Buurtbewoners, die wakker werden van de klap, zagen na de aanrijding wel iemand weg rennen in de richting van het Matenpark. Agenten hebben nog gezocht, rondom de plek van het ongeval, maar troffen niemand meer aan. Ook reden meerdere politiewagens, waaronder van de landelijke eenheid rond in de omgeving, maar ook zonder resultaat.

De ravage is enorm, brokstukken liggen over zo’n 50 meter verspreidt over het wegdek, in de berm en op het fietspad. De bestuurder van de auto, raakte zo’n 15 meter voordat hij een verkeerslicht ramde, een stoepje, kwam in de berm en botste tegen het verkeerslicht. Daarna reed de bestuurder een verkeersmast uit de grond en kwam in tegengestelde richting tot stilstand.

De bestuurder van de auto, heeft in ieder geval een behoorlijke klap gemaakt. Dat is ook te zien aan de voorruit. Hier zit namelijk ter hoogte van de bestuurderskant een bolling naar buiten, wat erop duidt dat de bestuurder met zijn hoofd tegen de voorruit is gekomen.

Waardoor de bestuurder van de weg raakte en wat de reden is waarom hij is gevlucht, is nog niet bekend.

De zwaarbeschadigde auto is door een berger afgesleept. De auto is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. De gemeente is in kennis gesteld met betrekking tot de schade aan het verkeerslicht en de verkeersmast.

De Laan van Maten was vanwege het ongeval bijna 2.00 uur lang afgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

ct

Gerelateerde artikelen