Gelderland

Kebabwinkel doelwit gerichte aanslag Adelaarslaan Apeldoorn

Bij een AYF Kebap winkel aan de Adelaarslaan in Apeldoorn, is afgelopen nacht een vernieling gepleegd waarbij ook geprobeerd is een brandende vloeistof naar binnen te gooien.

De melding kwam rond 05.20 uur binnen bij de meldkamer, omdat de melder een zwarte veeg op de ruit zag zitten en het binnen leek dat het pand vol rook stond, werd ook de brandweer met spoed ter plaatse gestuurd. Bij aankomst van de brandweer bleek er geen sprake meer te zijn van brand. De opgetrommelde brandweerlieden konden dus onverrichte zaken retour.

De politie kwam met meerdere wagens ter plaatse en reed in de wijk, op zoek naar verdachte personen. Agenten ter plaatse waren ondertussen met een onderzoek gestart en maakte foto’s als bewijsmateriaal.

De ruit, werd met een stoeptegel vernield, en raakte zwaar beschadigd.

Het lijkt erop, dat het gaat om een gerichte aanslag. De winkel, die vanaf 11 maart geopend was op het Adelaarsplein, heeft dus al zijn eerste tegenslag te pakken.

De politie heeft de zaak in onderzoek. En hoopt dat getuigen zich melden. De eigenaar van de winkel is inmiddels in kennis gesteld door de politie.

Gerelateerde artikelen