Gelderland

Rookmelders wekken slapende bewoners Klarenbeek

Dat rookmelders belangrijk zijn bleek afgelopen nacht wel weer. Bewoners van een woning aan de Blaarschoten in het Gelderse dropje Klarenbeek, werden gewekt door een rookmelder, toen er brand uitbrak in de keuken.

De bewoners lagen te slapen, toen de brand rond 00.45 uur uitbrak. De bewoonster werd wakker, rook een brandlucht en hoorde de rookmelders afgaan waarna zij haar man wekte. Toen de twee gingen kijken stond de benedenverdieping al vol rook.

In de keuken bleek brand te zijn ontstaan bij de vaatwasser. Vermoedelijk door kortsluiting, laat de politie weten. De bewoner, heeft met een brandblusser, die in de woning aanwezig was, geprobeerd de brand te blussen. Dit leek effect te hebben alleen laaide het vuur weer op. Ondertussen werd de brandweer gealarmeerd die met spoed ter plaatse kwam.

De brand werd opgeschaald naar (middel)brand wegens de hoeveelheid rook en omdat de woning in het buitengebied ligt zodat er voldoende watertoevoer is mocht dat nodig zijn.

De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle en gedoofd. Door snel handelen van de bewoners en de brandweer was het vuur beperkt gebleven tot de keuken.

De bewoners stonden in hun slaapkleren en werden door de hulpdiensten warm toegedekt met dekens. Het met spoed ter plaatse gekomen ambulancepersoneel heeft zowel de vrouw, als man, onderzocht in de ambulance. Beide hoefde gelukkig niet mee naar het ziekenhuis.

Volgens de man, waren er toen zij er kwamen wonen geen rookmelders aanwezig in de woning. De bewoners plaatse rookmelders in hun woning zodat ze altijd gewekt konden worden als er iets aan de hand was. “Je weet het nooit, dat blijk vandaag maar weer” zei de man.

De bewoners konden vannacht niet terug naar hun woning. Zij zullen de nacht elders onder moeten brengen; Aldus de bewoner.

Gerelateerde artikelen