Gelderland

Uitslaande brand in dak van woning Kerklaan Apeldoorn

In een woning aan de Kerklaan in Apeldoorn is maandagavond brand uitgebroken in het dak. De brandweer rukte groots uit omdat het ging om een uitslaande brand.

De brand werd rond 22.30 uur ontdekt waarna de bewoners de woning verlieten. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen ter plaatse. Ook werd er opgeschaald naar middel brand. Met behulp van de hoogwerker kon de brandweer de brand zowel vanaf binnen als van buiten bestrijden. Hierdoor hadden de brandweerlieden na zo’n half uur de brand onder controle waarna kon worden begonnen aan de nabluswerkzaamheden.

Het dak liep forse schade op. Ook liep de woning rook en waterschade op. Zo’n 10 a 15 bewoners die in de woning wonen moesten lange tijd buiten wachten in de kou. Zij kregen van de politie en brandweer warmte dekens toegereikt. Nadat stichting Salvage samen met de brandweer binnen waren geweest, bleek dat de bewoners terug konden naar hun woning ondanks de forse schade aan het dak.

De Kerklaan werd vanwege de inzet van de hulpdiensten lange tijd afgesloten. Ondanks de avondklok namen meerdere omwonenden een kijkje.

Na ongeveer 1.5 uur keerde de rust weer terug in de straat en gingen de hulpdiensten retour.

Beeld Persbureau LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen