Gelderland

Automobilist zwaargewond na ongeval Alverschotenweg Hoog Soeren

Op de Alverschotenseweg bij Hoog Soeren (Gemeente Apeldoorn) heeft woensdagochtend een zeer ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Hierbij is een jongeman ernstig gewond geraakt.

De aanrijding werd rond 06.30 uur gemeld bij de hulpdiensten waarna politie, brandweer en ambulance met spoed ter plaatse kwamen. Het slachtoffer was met zijn auto over de kop geslagen na een frontale botsing tegen een boom. De klap was zo hard dat het motorblok uit het voertuig was geslagen.

De jongeman zat lange tijd bekneld in het voertuig. Zijn voeten zaten namen bekneld onder de pedalen. De brandweer heeft het slachtoffer na enige tijd kunnen bevrijden waarna hij door het ambulancepersoneel en een MMT arts die was ingevlogen met een traumahelikopter, werd onderzocht. Na onderzoek bleek het slachtoffer in kritieke toestand te verkeren en werd hij met spoed overgebracht naar het Ziekenhuis in Utrecht.

Een bewoner van een naastgelegen camping verklaarde aan een agent ter plaatse dat hij rond 05.00 uur een harde klap hoorde. Vermoedelijk heeft toen al de botsing plaatsgevonden en heeft het slachtoffer 1.5 uur lang in de auto gelegen voordat er 112 werd gebeld.

Onderzoek moet dit uitwijzen. Evenals hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Gerelateerde artikelen