Gelderland

Container aan Zilverschoon in brand gestoken Apeldoorn

Een beveiliger zag afgelopen nacht op heterdaad vier personen een container in brand steken naast een auto op een parkeerplaats aan de Zilverschoon in Apeldoorn. De container stond tegenover de Mheenhal, hier worden door de GGD vaccinaties gezet tegen het coronavirus.

De beveiliger zag rond 00.20 uur vier personen rondom een container lopen. Toen hij beter ging kijken zag hij hoe een van hen iets in de container gooide waarna al vrij snel vlammen zichtbaar waren. Hierop belde hij de brandweer. De brandweer kwam met spoed ter plaatse omdat de brandende container in de buurt stond van een geparkeerde auto.

De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur in de container snel onder controle. Omdat de brandweerlieden veel water nodig had, werd er een waterwagen gealarmeerd met zo’n 16000 liter water aan boord.

De personen die rondom de container stonden, gingen nadat zij waren betrapt er als een haas vandoor. De politie heeft nog naar hun uitgekeken in het naastgelegen Mheenpark maar heeft voor zover bekend niemand aangehouden.

De container lag vol met afval, daarom koste het de brandweer aardig wat tijd om alle brandende resten uit de krijgen. Na ongeveer een uur was de brand helemaal uit waarop de brandweer kon in pakken en terug naar de kazerne kon.

Gerelateerde artikelen