Gelderland

Brandweer heeft handen vol aan brandjes De Bovenkruier Apeldoorn

De brandweer en politie hadden hun handen vol aan afvalbranden aan de Bovenkruier in Apeldoorn.

De eerste melding kwam rond 23.00 uur binnen bij de meldkamer brandweer nadat voorbijgangers de brandweer hadden gebeld. Rond 22.00 uur bleken er al groepen mensen rondom een aangestoken vuurton te staan. Dit vuur bleef echter niet in de ton, maar ook werd er afval naast de vuurton in brand gestoken.

De brandweer en politie kwamen ter plaatse. De brandweer doofde het vuurtje en dacht daarmee dat de kous af was. Dit bleek echter niet het geval. Zo’n kleine 40 minuten later werd de brandweer opnieuw gealarmeerd. Ook ditmaal stond er een stukje berm in brand en wat afval.

Rond 01.00 uur kon de brandweer opnieuw uitrukken naar de Bovenkruier . Opnieuw was er afval in brand gestoken. De brandweer heeft de boel goed nat gemaakt om niet nog een keer terug te hoeven.

Gerelateerde artikelen