Gelderland

Ravage op A1 na meerdere ongevallen

Op de A1 bij Ugchelen hebben dinsdagochtend meerdere aanrijdingen plaats gevonden.

Het eerste ongeval gebeurde rond 09.00 uur op de A1 ter hoogte van de afrit bij Hoenderloo. Een bestelbus botste achterop een vrachtwagen, na de botsing kantelde de bestelbus. De bestuurder kon met behulp van omstanders uit het voertuig worden gehaald.

De bestuurder werd door een met spoed ter plaatse gekomen ambulance onderzocht en behandeld. Hij werd uiteindelijk ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

In de staart van de file, botste drie auto’s op elkaar. Een bestelbus botste achterop een Land Rover. Door de klap belandde beide voertuigen op hun zijkant. De bestuurder van de bestelbus moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijdt. Hij raakte zwaargewond en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

In de Land Rover zaten twee personen. Een van hen raakte lichtgewond, deze werd toch voor controle mee genomen naar het ziekenhuis. De andere kwam met de schrik vrij.

Vanwege het ongeval werd de A1 vanaf Radio Kootwijk richting Ugchelen volledig afgesloten met een lange file als gevolg. De VOA komt ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval.

Gerelateerde artikelen