Gelderland

Veel schade na ongeval op Apeldoornse kruising

Op de kruising Kanaal Zuid met de Marchantstraat in Apeldoorn heeft woensdagochtend een aanrijding plaatsgevonden. Hierbij kwamen de inzittenden met de schrik vrij.

Het ongeval gebeurde rond 10.25 uur nadat een automobiliste vanaf de Marchantstraat, bij de verkeerslichten rechtdoor wilde gaan, richting de Maten. Een automobilist die vanaf de kant van de Maten kwam, wilde linksaf slaan, het kanaal Zuid op met een botsing tot gevolg. Beide verklaarden aan de aanwezige agenten dat zij door groen, dan al wel niet door het oranje verkeerslicht zijn gereden.

Een toevallig voorbijkomende ambulancebroeder schoot te hulp. Gelukkig bleek er niemand gewond te zijn geraakt en bleek het alleen om materiële schade te gaan.

De kruising lag bezaaid met brokstukken. Vanwege het ongeval was de kruising dan ook grotendeels afgesloten. Dit zorgde voor enige verkeershinder voor automobilisten die richting de Maten moesten.

De auto’s raakte dusdanig beschadigd dat zij moesten worden afgesleept. Beide bestuurders zijn door een familielid opgehaald.

Gerelateerde artikelen