Gelderland

Apeldoorn op slot voor demonstranten, noodverordening van kracht

Aankomend weekend gaat Apeldoorn op slot. Er is een noodverordening van kracht die ervoor moet zorgen dat 2 aangekondigde demonstraties op het Stationsplein en Amaliapark niet door gaan. Volgens de gemeente Apeldoorn zijn ze onder meer gericht tegen politiegeweld en de coronamaatregelen. Police for Freedom en Sta op voor Vrijheid meldden langs te komen. De demonstraties zijn echter (nog) niet officieel gemeld wat de politie en gemeente onvoldoende tijd geeft om alles in goede banen te kunnen leiden.

Burgemeester Ton Heerts heeft samen met de politie en OM een noodverordening afgekondigd die geldt van zaterdag 04:30 uur tot zondag 22:00 uur. Dat houdt in dat de politie preventief mag fouilleren.

De gemeente laat weten te willen zoeken naar een alternatief en roept de organisatoren van de demonstraties ook op zich te melden bij de gemeente om te kijken naar wanneer en onder welke afspraken de demonstratie kan plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen