Gelderland

Rustig verloop noodverordening in Apeldoorn

In Apeldoorn geldt vandaag een noodbevel. Dit naar aanleiding van de aangekondigde demonstraties die er vandaag zouden zijn. Echter werd gisteravond door een van de groepen gemeld via sociale media dat zij niet naar Apeldoorn zouden komen. De noodverordening die tot morgenavond zou duren eindigt vanavond al. Vandaag zijn enkele tientallen mensen de stad uit gestuurd.

Desondanks stonden er vandaag veel agenten paraat in Apeldoorn. Vooral rondom het Stationsplein stonden meerdere politiewagens, agenten en bikers. Op het Stationsplein was het erg rustig. Agenten controleerde hier en daar wat personen. Maar deze mochten na de controle hun weg weer vervolgen.

Op het Stationsplein werd een man aangehouden nadat hij tijdens de controle een agent beledigde. De man werd geboeid in een politiebusje afgevoerd naar het politiebureau.

De inzet van de politie trok wat bekijks van voorbijgangers.

Gerelateerde artikelen