Gelderland

Zware crash op Otterloseweg Ugchelen, inzittenden gevlucht

Op de Otterloseweg nabij Ugchelen is donderdagavond een witte Audi gecrasht. In het voertuig zouden naar verluidt meerdere personen hebben gezeten, zij zouden na de botsing er vandoor zijn gegaan.

De politie kreeg rond 22.00 uur een melding binnen van een aanrijding op de Otterloseweg tussen Ugchelen en Hoenderloo. Hulpdiensten waaronder een ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de politie bleek er niemand rond of in het zwaar beschadigde voertuig aanwezig te zijn, behalve een jongeman. Deze stond nog wel bij het voertuig en werd in de toegesnelde ambulance onderzocht en behandeld. Wonder boven wonder raakte deze niet gewond. Hij werd door de politie aangehouden als verdachte voor onder andere, rijden onder invloed en artikel 5. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn waar hij een verklaring mag gaan afleggen.

De auto bleek in de berm te zijn beland door nog onbekende oorzaak waarna de auto frontaal tegen twee bomen botste, is gaan tollen en zo’n 50 meter verderop tot stilstand is gekomen. De klap was dusdanig hard dat de auto helemaal is verfrommeld, de banden van de auto liggen onder andere in het bos naast de weg en op het fietspad. Ook is het complete motorblok uit het voertuig gevlogen en zo’n 10 meter het bos in gevlogen.

Omdat de politie er vanuit ging/gaat dat er meerdere personen in het voertuig hebben gezeten, startte zij direct een zoekactie. Zo zochten agenten met zaklampen in het naast gelegen bosgebied. Ook werd hierbij een speurhond ingezet. Helaas zonder resultaat.

De politie heeft de toedracht van de aanrijding in onderzoek. De weg, die bezaaid lag met onderdelen van de auto, was ongeveer 3,5 uur lang afgesloten, onder andere vanwege het politieonderzoek en de bergingswerkzaamheden. Ook moest het wegdek worden gereinigd.

De politie roept getuigen die iets gezien hebben zich te melden.

Gerelateerde artikelen