Gelderland

Grote brand verwoest oude basisschool De Marke in Apeldoorn

In de nacht van zaterdag op zondag is er een grote brand uitgebroken in een oude basisschool aan de Holtrichtersveld in Apeldoorn.

De brandweer kreeg rond 02.20 uur een melding binnen dat er brand zou zijn in de oude basisschool de Marke. De melder gaf aan dat het om een uitslaande brand ging. De brandweer rukte direct uit met meerdere wagens. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak en was de rookontwikkeling in een groot deel van de Apeldoornse wijk de Maten te zien.

De brandweer schaalde op naar ‘grote brand’ dit houdt in dat er drie blusvoertuigen ter plaatse komen. Naast de drie blusvoertuigen waren er ook twee waterwagens, een slangenwagen en ondersteund materiaal aanwezig.

De brandweer had het vuur na zo’n 2 uur blussen onder controle. Echter was de brand nog niet uit. De brandweer is nog lange tijd bezig met nabluswerkzaamheden.

Volgens officier van dienst Emiel Horstink, zijn er bij de brand geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht door de politie. Brandstichting wordt zeker niet uitgesloten, gezien het pand al geruime tijd leeg staat. Ook is het niet de eerste keer dat er in deze oude basisschool brand woedt. Tijdens de jaarwisseling, werd er een vuurwerkbom door een ruit heen gegooid, een gordijn in een klaslokaal vatte toen vlam.

De brand trok ondanks het late tijdstip, nog best veel bekijks van onder andere jongeren en buurtbewoners. Dezelfde buurtbewoners geven aan dat er de afgelopen week veel jongeren op en rond het schoolgebouw zaten. De buurt is er dan haast wel vrijwel zeker van dat de brand zou zijn aangestoken.

De omgeving is door de politie afgezet zodat de brandweer genoeg werkruimte heeft.

Gerelateerde artikelen