Gelderland

Jonge kater gered van dak door Apeldoornse brandweer

De brandweer is dinsdagochtend gealarmeerd voor een dier op hoogte aan het Karnhuis in Apeldoorn. Een jonge kat zat boven op het dak van een woning en kon niet zelfstandig meer naar beneden.

De eigenaresse van de kat, belde de brandweer, zij vond het zo zielig evenals meerdere buurtbewoners. De kat zat namelijk al zo’n 24 uur op het dak te miauwen. Ook vannacht hield het katje de bewoners wakker, de kat heeft namelijk de hele nacht nog op het dak gezeten.

De opgeroepen brandweerlieden waren snel ter plaatse. Met behulp van een hoogwerker en een schepnet werd geprobeerd de kat te vangen. Een eerste poging mislukte, de tweede had wel succes. De kat werd vervolgens naar beneden gebracht waarna een brandweerman de kat terug overhandigde aan de eigenaresse. Zij bracht vervolgens de kat direct naar binnen zodat deze niet opnieuw de dans kon ontspringen.

De inzet van de twee brandweerwagens en de brandweerlieden trok aardig wat bekijks in de straat.

Een bewoner grapte “Mag wat kosten hè zo’n kat” waarop de brandweer reageerde “Ook dit hoort erbij, wij zijn er voor mens en dier”

Na een inzet van zo’n 40 minuten keerde de brandweer terug richting de kazerne.

Gerelateerde artikelen