Gelderland

Grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen in Apeldoornse wijk

Aan de Minstreelshoeve in de Apeldoornse wijk de Maten heeft de politie dinsdagavond een grote hoeveel illegaal vuurwerk aangetroffen.

Rond 18.00 uur traden volgens omwonenden de agenten de woning binnen. In de schuur achter de woning troffen de agenten een grote hoeveelheid ‘illegaal’ vuurwerk aan. Hierop werd een explosieven verkenner ingeschakeld die vervolgens de EOD inseinde. De Explosieven opruimingsdienst heeft een deel van het vuurwerk meegenomen. Het andere deel werd door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Het onderzoek bij de woning heeft in totaal zo’n 4 uurtjes geduurd.

De politie heeft een persoon aangehouden. Het zou gaan om een bewoner van de woning. De buurt is geschrokken, een bewoonster laat weten ‘wat nou als er brand was uitgebroken in het schuurtje, dan was het heel anders afgelopen.’

De politie kan momenteel niet meer zeggen dan dat zij een onderzoek zijn gestart en een verdachte aan het verhoren zijn. Over hoeveel kilo vuurwerk het gaat is dan ook nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen