Gelderland

Nachtelijke plofkraak vernielt stationsgebouw Apeldoorn

De hulpdiensten zijn in de nacht van 17 mei omstreeks 03:00 opgeroepen voor een plofkraak aan het Stationsplein. Dit gebeurde aan de zijkant van het centraal station van Apeldoorn.

Er is een pinautomaat opgeblazen met explosieven. De ravage is enorm. Een deel van de gevel is uit de muur en een gedeelte van de muur is ontzet. Getuigen geven aan dat ze twee harde knallen hoorden, waartussen ongeveer een minuut aan tijd zat. Ook geven ze aan dat ze vervolgens drie mannen hebben zien vluchten.

De omgeving is afgezet vanwege explosiegevaar. De EOD is ter plaatse gekomen en heeft de situatie veilig gesteld. Het monumentale pand is deels verwoest door de klap. Brokstukken liggen verspreid over zo’n 100 meter.

De forensische opsporing en recherche doen momenteel onderzoek. Een groot deel van het station en het naast gelegen plein is en blijft de komende uren afgesloten.

Gerelateerde artikelen