Gelderland

Wilde achtervolging na conflict bij KFC Apeldoorn

In Apeldoorn heeft dinsdagavond een wilde achtervolging plaatsgevonden na een conflict bij de KFC.

De politie ontving dinsdagavond een melding van een conflict tussen twee voertuigen op het Rietveld bij de KFC in Apeldoorn.

De politie kwam snel ter plaatse om de verhalen aan te horen en te bemiddelen, echter was een van de bestuurders het daar niet mee eens en ging er vandoor. De politie startte hierop een achtervolging.

De achtervolging startte bij de KFC en ging door grote delen van Apeldoorn, zo reden ze over de Deventerstraat, in het centrum van Apeldoorn, langs het Oranjepark, over de Zutphensestraat en richting de snelweg. Bij het laatst genoemde konden de agenten de auto klem rijden. Tijdens de achtervolging werden meerdere malen politieauto’s geramd en werden snelheden van zo’n 170 kilometer per uur gereden binnen de bebouwde kom onder andere.

Op de Zutphensestraat ter hoogte van De Mansardehof heeft de verdachte iets uit de auto gegooid, vermoedelijk drugs. De politie heeft daar gezocht in de berm en in de bosschages langs de weg.

Een kleine 3 kilometer verderop bij de oprit van de snelweg A1, kon de auto worden klem gereden door twee politievoertuigen. De verdachte verzette zich bij de aanhouding hevig, dus danig dat er een politiehond aan te pas moest komen. De politiehond beet in het been van de verdachte waarna deze kon worden overmeesterd en aangehouden.

De verdachte is door de politie overgebracht naar het bureau waar hij morgen zal worden verhoord door de recherche.

Bij de achtervolging raakte meerdere politiewagens beschadigd. Twee auto’s liepen aardig wat schade op maar konden wel op eigen kracht verder rijden.

De auto van de verdachte raakte ook zwaar beschadigd en moest door een berger worden afgesleept. De auto is voor onderzoek in beslag genomen door de politie.

De Zutphensestraat was tussen de op en afrit van de A1 en de Ecofactorij lange tijd volledig afgesloten vanwege het onderzoek.

De twee mannen met wie de verdachte een conflict had bij de KFC hebben bij de politie een verklaring afgelegd.

Gerelateerde artikelen