Gelderland

Maandag demonstratie op Zwitsalterrein Apeldoorn tegen kabinetsbeleid

Aankomende maandag wilt ‘Nederland in Verzet’ gaan demonstreren op het Zwitsalterrein in Apeldoorn.

Daar willen ze protesteren tegen het kabinetsbeleid omdat zij ‘klaar zijn met de leugens’. Er is nog geen noodverordening afgegeven, maar wel heeft de Gemeente Apeldoorn al voorbereidingen getroffen samen met de politie.

In een Facebookevenement laat de groep weten te willen demonstreren van 14:00 tot 16:00 uur. De gemeente laat weten nog geen signalen te hebben gehad dat deze demonstratie eventueel uit de hand zou gaan lopen. Er is daarom ook geen noodbevel uitgegeven. Gebeurd dit wel dan mag de politie preventief fouilleren.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er voorbereidingen getroffen om de demonstratie maandag mogelijk te maken. Demonstreren in Apeldoorn mag, maar wel binnen de geldende (corona)regels.

Vorige keer tijdens een koffiedrink evenement verliep de demonstratie rustig.

Gerelateerde artikelen