Internationaal

Voortvluchtige extremistische Belgische militair internationaal gezocht

De voortvluchtige Belgische militair Jürgen Conings die gedreigd heeft met terroristische aanvallen op personen en een regering is op de internationale opsporingslijst van Interpol geplaatst.

Conings is sinds afgelopen maandag spoorloos en heeft in afscheidsbrieven aan zijn vriendin en aan de politie kenbaar gemaakt dat hij het heeft gemunt op virologen en het regime. Inmiddels is de ‘potentieel gewelddadige extremist’ de meestgezochte man van België.

Een grote zoektocht die de afgelopen dagen heeft plaatsgevonden in Nationaal Park Hoge Kempen, wat op nog geen 15 kilometer van Maastricht ligt, heeft tot op heden niks opgeleverd. Honderden militairen en politieagenten waren naar Conings op zoek omdat daar dinsdag zijn auto was aangetroffen.

Het Belgische leger heeft inmiddels laten weten afstand te hebben gedaan van Conings. “Wat ook zijn staat van dienst is, hij heeft met zijn gedrag en actie zijn eed van militair gebroken. Hij heeft de waarden van de organisatie volledig overboord gegooid.” laat de legertop weten.

 

Gerelateerde artikelen