Gelderland

Man van hulporganisatie ZOA uit Apeldoorn vermoord in Zuid-Soedan

Er werd geschokt gereageerd bij hulporganisatie ZOA in Apeldoorn. Daar kwam het nieuws binnen dat vorige week een 60-jarige man die als beveiligingsman voor ZOA uit Apeldoorn in Zuid-Soedan werkt is vermoord.

Waarom de man is vermoord is niet bekend. Het kan om een etnisch motief gaan of een religieus motief. De organisatie heeft gewacht met het naar buiten brengen van het nieuws. Zij wilden eerst de familie inlichten.

“Onze gedachten en gebeden gaan uit naar zijn gezin en andere dierbaren in deze moeilijke tijd”, zegt Edwin Visser, directeur programma’s van ZOA.
De 60-jarige lokale medewerker kwam om het leven toen hij op weg was van Gumuruk naar Verteth in Jonglei, Zuid-Sudan. Hij laat een gezin en vijf kinderen achter.

ZOA uit Apeldoorn helpt in diverse landen waaronder Zuid-Soedan met voedsel, schoon water, onderwijs, verbeterde landbouwproductie, traumaverwerking en het vreedzaam oplossen van conflicten.

In Zuid-Soedan is er al sinds 2013 een burgeroorlog gaande. Hulporganisatie ZOA uit Apeldoorn biedt ondersteuning aan hen die het nodig hebben in dat land.

Gerelateerde artikelen