Gelderland

Steekpartij en onrustige avond op Marktplein Apeldoorn

De hulpdiensten zijn donderdagavond vlak voor middernacht gealarmeerd voor een steekpartij op het Marktplein, vlak voor het gemeentehuis.

Rond 23.45 uur werd 112 gebeld nadat een conflict tussen meerdere personen uit de hand liep. Daarbij liep een man verwondingen op aan zijn hand. Meerdere politiewagens, vijf stuks in totaal en een ambulance, kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst troffen de hulpdiensten twee mannen aan. Het gewonde slachtoffer werd door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld terwijl agenten de omgeving afzetten voor onderzoek. Ook probeerde de politie het verhaal aan te horen van de man die bij het gewonde slachtoffer was.

Op straat, ter hoogte van het sushirestaurant Shabu Shabu, was een behoorlijk bloed spoor te zien die zeker verspreid was over zo’n 5 meter.

De gewonde man werd na behandeling in de ambulance, toch voor de zekerheid meegenomen naar het ziekenhuis aldus de Officier van Dienst van de politie.

Omdat het verhaal heel onduidelijk was en omdat de vraag überhaupt is of er wel een mes of een scherp voorwerp is gebruikt, ronde de politie het onderzoek ter plaatse snel af.

Volgens de officier van Dienst, konden beide mannen weinig vertellen en blijft het onduidelijk wat er precies is voorgevallen. Naast de twee mannen die op het Marktplein werden aangetroffen, zou er nog een derde persoon bij het conflict betrokken zijn geweest. Deze zou een mobiele telefoon hebben gejat van de twee personen die op het Marktplein stonden. Maar gezien de alles nog te onduidelijk is kan de politie er niet veel mee, wel wordt alles vastgelegd.

De man die bij het gewonde slachtoffer was, ging plotseling vervelend doen tegen de politie, na meerdere waarschuwingen, vertrok de man uiteindelijk van het Marktplein en liep in de richting van het station.

Niet veel later, zorgde de man, die eerder door de politie was weggestuurd opnieuw voor problemen. Op de Stationsstraat vlak bij het station, ontstond er namelijk opnieuw een conflict. Hier werd wat heen en weer geduwd en niet veel later gooide de weggestuurde man 2 stoeptegels door een ruit van een woning. Uiteindelijk vielen er nog klappen en zorgde omstanders dat de boel niet uit de hand liep.

Zij schakelde de politie in die de man, die eerder door hen was weggestuurd, werd aangehouden voor het verstoren voor de openbare orde. Hij is in een politiebusje afgevoerd naar het politiebureau. Hij kreeg van de agenten een spuugmasker op, zodat hij niet richting de agenten kon spugen. Hij zal morgen door de recherche worden verhoord, dan zal er ook worden bekeken of hij zal worden vervolgd voor vernielen.

Wat precies de aanleiding voor beide conflicten is geweest, is nog een raadsel.

Gerelateerde artikelen