Gelderland

Felle uitslaande brand Spelderholt Beekbergen

Aan het Spelderholt in Beekbergen heeft maandagavond vlak voor middernacht een uitslaande brand gewoed in een leegstaande woning.

De brandweer kreeg rond 23.45 uur een oproep binnen. Omwonenden zagen in de verte een vuurzee en flinke rookontwikkeling waarna zij de brandweer alarmeerde, niet veel later kreeg de brandweer opnieuw een melding dat het zou gaan om een uitslaande brand in een leeg staande woning.

De brandweer rukte met groot materieel uit en schaalde op naar het sein ‘middelbrand’. De brandweer kwam naast twee blusvoertuigen, ook ter plaatse met twee waterwagens, beide met zo’n 16000 liter water aan boord.

Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij die in een groot deel van Beekbergen was te zien. Ook was er een behoorlijke vonkenregen zichtbaar in de omgeving.

Na zo’n anderhalf uur blussen had de brandweer het vuur snel onder controle. De oorzaak van de verwoestende brand is nog onduidelijk. Evenals de vraag of het gaat om brandstichting, echter zal de kans klein zijn om dit te kunnen achterhalen gezien er van het gehele pand vrij weinig van over is.

Officier van Dienst Emiel Horstink, gaf tegen half twee aan dat de brandweer nog enige tijd bezig zou zijn met sloop en nabluswerkzaamheden. Voor de sloopwerkzaamheden is een graafmachine in gezet, die de nog recht op staande muren omver duwde.

Volgens Horstink, zijn er bij de brand geen gewonden gevallen.

Gerelateerde artikelen