Gelderland

Actiegroep Police for Freedom mag demonstreren in Apeldoorn

De actiegroep Police for Freedom mag vandaag demonstreren in Apeldoorn. Op zaterdag 8 mei liep een protestmars van deze groep compleet uit de klauwen in Barneveld. Omdat zij het centrum niet in mochten keerden enkele betogers zich tegen de politie.

Ze mogen nu van 12.00 tot 14.00 uur demonstreren in Apeldoorn. De organisatie is van plan een tocht van 6 kilometer door een deel van de Gelderse plaats af te leggen. Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn wil de demonstratie niet op voorhand verbieden, omdat demonstreren een grondrecht is. Maar hij heeft wel strikte voorwaarden gesteld.

De mars start op sportpark Orderbos en eindigt op de Jachtlaan.

De gemeente waarschuwt voor mogelijke verkeershinder

Gerelateerde artikelen