Gelderland

[FOTO’S] Protestmars ‘Police for Freedom’ rustig verlopen

De protestmars van actiegroep ‘Police for Freedom’ die vanmiddag zo’n 2,5 uur door de stad heen liep is rustig verlopen.

Ongeveer zo’n 2.500 mensen liepen met de tocht mee. De politie was massaal opgetrommeld om alles in goede banen te leiden, maar hoefde nauwelijks in actie te komen. Slechts een duo dat al een tijdje provocerend mee liep werden opgepakt wegens openbare dronkenschap.

De protestmars liep in een lang lint door een deel van Apeldoorn heen. Samen vormden ze een gevarieerd gemeenschap van jong tot oud met megafoons en een draaiorgel. De groep demonstreerden tegen het beleid van het kabinet.

Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn kijkt tevreden terug naar een vreedzaam verlopen protestmars.

Gerelateerde artikelen