Gelderland

Boom valt op caravan en voortent in Ugchelen

Het zal je maar gebeuren, zit je lekker een borreltje te drinken in de voortent van je caravan op een natuurcamping, valt er tijdens een regen en onweersbui een grote dikke boom op de voortent en caravan. Het overkwam de 79- jarige Cees en Henny uit Woerden (Utrecht) vrijdagavond op natuurcamping de Sprengen aan de Hoog Buurloseweg in het Gelderse dorpje Ugchelen. 

Cees en Henny zaten samen in de voortent toen het gebeurde, beide kwamen vast te zitten en raakten gewond. Campinggasten die het zagen gebeuren belde direct 112, de brandweer kwam met spoed ter plaatse en wist het echtpaar na enige tijd te bevrijden uit hun benarde positie. Door de knal waren Cees en Henny bewusteloos geraakt en liepen onder meer een hoofdwond, wat verwondingen in het gezicht en spierpijn op. De twee zijn door een toegesnelde ambulance onderzocht en werden uiteindelijk naar het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn gebracht voor verdere behandeling en onderzoek. Lang hoefde zij daar niet te blijven, ze mochten namelijk na een paar onderzoeken weer het ziekenhuis verlaten, terug naar de camping werd het hem echter niet. 

Cees en zijn vrouw hebben de nacht elders door gebracht; “We hebben in het Van der Valk hotel gelogeerd vannacht, dat is allemaal geregeld door de campingbeheerder” 

De schrik zit er een dag later nog steeds goed in, ook bij hun kinderen en klein kinderen, aldus het echtpaar. 

De caravan en voortent hebben forse schade opgelopen. De voortent zal wel volledig zijn verwoest. 

Op de vraag of ze volgend jaar weer terug keren naar de camping “Ja zeker, waarom niet? Deze boom is nu toch al om. “

Gerelateerde artikelen