Gelderland

Brandweer rukt uit voor rokende auto Eglantier Apeldoorn

De brandweer is dinsdagochtend gealarmeerd voor een autobrand aan de Eglantier in Apeldoorn.

Rond 09.00 uur wilde een bestuurder zijn auto parkeren op de parkeerplaats bij de Dekamarkt op winkelcentrum de Eglantier toen hij een auto zag staan waar rook onder de motorkap vandaan kwam. De bestuurder parkeerde zijn auto en ging poolshoogte nemen, toen hij opnieuw behoorlijk wat rookvorming onder de motorkap vandaan zag komen belde hij 112.

De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en gingen op onderzoek uit. Met behulp van een warmtebeeldcamera werd al snel gezien dat er van brand geen sprake was maar dat een lekkage van de koelvloeistof de oorzaak zou zijn.

Omdat er bij de auto niemand aanwezig was en er ook niemand gebeld kon worden, werd er door de brandweer een briefje onder de ruit gelegd voor de eigenaar van de auto, zodat hij of zij weet wat er met zijn auto aan de hand is.

Na ongeveer 30 minuten keerde de brandweer richting de kazerne. Het incident trok enig wat bekijks van winkelend publiek.

Gerelateerde artikelen