Gelderland

Fletcher hotel Beekbergen ontruimd na vreemde lucht

De brandweer is zondagavond gealarmeerd nadat er in het Fletcher hotel aan de Schalterdalweg in Beekbergen, een gaslucht werd geroken. 

De brandweer kreeg rond 23.00 uur de verontrustende telefoontje binnen. De brandweer rukte met spoed uit en was snel ter plaatse, naast een blusvoertuig werd er ook een officier van dienst aangestuurd. 

Bij aankomst van de brandweer bleek een deel van het hotel al te zijn ontruimd. Het brandalarm ging af en mensen moesten zich verzamelen op een parkeerplaats in de buurt van het hotel.

De brandweerlieden hoorde eerst het verhaal aan van het hotelpersoneel waarna zij begonnen met hen onderzoek naar de oorzaak van de lucht. De brandweerlieden roken inderdaad een vreemde lucht wat op gas leek, alleen sloegen de meters niet aan. 

De vreemde lucht werd hoofdzakelijk waargenomen in de kelder van het hotel maar zou volgens enkele hotelgasten ook op de tweede en derde etage waarneembaar te zijn geweest. 

Omdat het in eerste instantie om een mogelijk gaslek zou gaan, kwam ook Liander ter plaatse. Een monteur van Liander is met speciaal meet apparatuur nog in het pand geweest om te kijken of hij nog ergens iets kon meten. 

Ondertussen waren de hotelgasten, die in het hotel aanwezig waren, allemaal ontruimd en werden opgevangen in een gebouw vlak naast het hotel. Hier kregen ze ook een versnapering van het hotel, wat veel mensen wel konden waarderen, onder hen ook Sandra en haar man. Zij waren op het moment dat het brandalarm afging het EK voetbal aan het kijken, net zoals velen anderen in het hotel. Sandra vertelt dat er eigenlijk totaal geen paniek ontstond, iedereen ging rustig naar buiten en we werden goed begeleid door het personeel. 

Sandra en haar man komen uit Assen (Drenthe) en verblijven een paar dagen in het hotel. Zij waren zondagmiddag om drie uur aangekomen en hadden hun eerste avondje in het hotel wel anders voorgesteld. 

De hotel gasten hebben in ieder geval zo’n 2 uur moeten wachten voordat zij weer naar binnen konden. 

Het duurde zolang omdat de oorzaak van de vreemde lucht eerst achterhaald moest worden. Een brandweerman vertelde dat het uiteindelijk allemaal wel mee viel en dat er vermoedelijk iets mis was met de ketelinstalatie. Hiervoor kwam een monteur ter plaatse. Of dat ook de uiteindelijke oorzaak van het euvel is geweest, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen