Gelderland

Airbag onder motorkap auto voorkomt erger bij aanrijding Lange Amerikaweg Apeldoorn

Op de Lange Amerikaweg in Apeldoorn is vanochtend een scooter gebotst met een auto. De bestuurder van de scooter en een bijrijder, twee jongemannen, kwamen hierbij hard ten val en zijn door ambulancepersoneel behandeld. De bijrijder is meegenomen naar het ziekenhuis.

Het ongeluk vond plaats vlak bij de McDonald’s. De personenauto kwam van de Kayersdijk en reed richting de Landdrostlaan. De scooterrijder wilde oversteken toen hij werd geschept.

Vanwege de aanrijding werd de weg tijdelijk afgesloten voor verkeer. Een brandweerman die toevallig passeerde, heeft ter plaatse eerste hulp verleend. 

De auto had een speciale airbag onder de motorkap, een zogenoemd stootkussen, speciaal voor gevallen waarbij mensen op de motorkap belanden bij een aanrijding. De airbag is hier ook gesprongen, waardoor het letsel van de twee opzittenden van de scooter mee lijkt te vallen. 

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen