Gelderland

Potloodventer in Apeldoorn valt jonge meisjes lastig door tonen geslachtsdeel

Er heerst grote bezorgdheid en verontwaardiging in de Apeldoornse wijk De Maten. De laatste weken loopt daar een man rond die diverse keren jonge meisjes lastig valt.

De man gaat extreem brutaal te werk en toont vlak bij woningen niet alleen zijn geslachtsdeel, maar ook bevredigd hij zichzelf in het bijzijn van jonge kinderen. Soms meerdere keren per dag.

Gisteren gebeurde dat opnieuw twee keer nadat een 10-jarig meisje dicht bij huis aan het spelen was. Via de buurtapp werd er al alarm geslagen. De eerste melding over deze ‘potloodventer’ kwam op 24 juni van Openbare Dalton Basisschool (ODBS) De Horst aan de Glazeniershorst. Een vader waarschuwde de buurt dat een blanke man van rond de 30 meisjes lastig valt.

Het 10-jarige meisje dat in de buurt van haar huis aan het spelen was werd helaas toch lastig gevallen door de man. De auto met daarin de man stond eerst op de parkeerplaats, reed daarna weg en kwam daarna weer terug om vervolgens zichzelf te bevredigen bij de bosjes.

Buurtbewoners hopen dat de blanke man van rond de 30 snel wordt opgespoord, zeker omdat blijkt dat hij meerdere keren per dag toe slaat. ,,Je weet niet waartoe zo iemand in staat is als de nood kennelijk zo hoog is.’’ aldus een buurtbewoner.

De politie zegt de afgelopen weken ‘een paar meldingen’ te hebben gekregen van openbaar schennis plegen in Apeldoorn. ,,We onderzoeken de zaken en kijken of er een verband is tussen de verschillende meldingen.’’

Mensen die de man op heterdaad betrappen worden verzocht zich te melden bij de politie.

 

Gerelateerde artikelen