Gelderland

Nieuwe flitspalen Arnhemseweg en Ravenweg Apeldoorn vanaf aankomende maandag actief

De nieuwe flitspalen die onlangs zijn geplaatst op de Arnhemseweg en de Ravenweg worden maandag 2 augustus in gebruik genomen en geactiveerd. Vanaf dat moment riskeert u een boete als u harder rijd dan 50 of door het rode verkeerslicht rijd.

De reden van de komst van deze flitspalen is het feit dat er op deze wegen vaak te hard wordt gereden en ook het rode verkeerslicht wordt genegeerd wat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

De camera op de Arnhemseweg staat naast de Domino’s pizza en controleert het verkeer dat vanuit het zuiden komt. De flitspaal op de Ravenweg flitst in de richting van de Aluminiumweg. De flitspalen zijn 24/7 actief dus ook in de nacht.

Het OM gaat gedurende 3 jaar kijken of de situatie op de kruising is veranderd. Zij kijken samen met de politie en de gemeente Apeldoorn of bestuurders die daar eerder de fout in gingen, hun rijgedrag aangepast hebben.

De boete voor het door rood rijden is € 250. De boete voor de snelheid is afhankelijk van de snelheid waarmee gereden wordt.

 

 

Foto’s: 112nieuws.net

Gerelateerde artikelen