Gelderland

Man gewond na steekincident op terrein voormalige jeugdzorginstelling Hoenderloo

Bij een steekincident op het terrein van de voormalige jeugdzorginstelling Hoenderloo Groep is een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gewond geraakt. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het steekincident zou het gevolg zijn van een conflict. Hoeveel personen daarbij betrokken zijn, wordt onderzocht. Er is volgens de politie nog geen verdachte opgepakt. ,,We zijn op zoek naar meerdere verdachten”, meldt een woordvoerder van de politie ter plaatse.

Een appartement op het complex is afgezet met linten. Een getuige zegt rond het steekincident omstreeks 13.45 uur op het terrein aan het Wesselplantsoen in Hoenderloo geschreeuw te hebben gehoord.

Volgens de politiewoordvoerder is het 50-jarige slachtoffer in zijn arm gestoken en wordt hij op dit moment in het ziekenhuis geopereerd. Het gaat volgens de politie om de beheerder van het gebouw waar Poolse arbeidsmigranten wonen. Met hulp van een tolk worden door de politie op het terrein getuigen gehoord.

Hans van Ginkel bevestigt namens DVG Projectontwikkeling, de Apeldoornse projectontwikkelaar die eigenaar is van het gebied, dat dat de beheerder van het gebouw is neergestoken. Het gaat volgens hem om een incident ‘in de relationele sfeer’. ,,Het gebouw is in gebruik in het kader van leegstandsbeheer. Er wonen zo’n 5 à 10 mensen. De personen die dit hebben gedaan zijn hier in elk geval niet meer welkom.”

De politie heeft aan het einde van de middag nog geen toestemming om het gebouw te betreden om onderzoek te doen. De man die op de operatietafel ligt moet hier toestemming voor geven. De politie wacht daarom op toestemming van de rechter-commissaris.

Sinds de Hoenderloo Groep van het terrein is vertrokken, zijn er verschillende zorginstanties in het gebied gevestigd. Zo wonen er in het zorgpark mensen die geholpen worden aan een verslaving.

Gerelateerde artikelen