Gelderland

Brandweer Apeldoorn rukt uit voor papegaai Mees in boom

De brandweer moest vrijdagmiddag weer uitrukken voor een dier op hoogte, dit keer geen kat, maar een papegaai in de boom aan de Amsivarilaan in Apeldoorn.

Een voorbijganger zag een papegaai in de boom zitten die veel herrie maakte. Omdat de papegaai mogelijk vast zou zitten in de boom werd de brandweer gebeld. De brandweer kwam met een hoogwerker, een hulpverleningsvoertuig en een tankautospuit ter plaatse.

Echter bleek de papegaai, die genaamd Mees heet, niet vast te zitten en beviel hem alle brandweerwagens ook niet, zodra het bakje van de hoogwerker in de buurt van het beest kwam koos het eieren voor zijn geld en was de vogel gevlogen, waarna de brandweer weer kon inpakken. De brandweerlieden konden er wel de humor van inzien. Ook de zo’n 20 buurtbewoners die stonden te kijken konden er wel om lachen. 

De papegaai ging nadat hij was weg gevlogen, in een andere boom zitten, zo’n 100 meter van waar hij eerst zat. 

Papegaai Mees blijkt woonachtig in een appartement aan de Germanenlaan en dat was vlak bij waar de brandweer heen moest. De eigenaar zou meerdere papegaaien hebben waaronder Mees. De papegaaien vliegen wel vaker rond aldus buurtbewoners.

Gerelateerde artikelen