Gelderland

Persoon zwaargewond naar ziekenhuis na ernstig ongeval Koning Stadhouderlaan Apeldoorn

Ter hoogte van de spoortunnel bij de Koning Stadhouderlaan heeft afgelopen nacht een zeer ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een persoon ernstig gewond.

Het ongeval gebeurde rond 1.50 uur nadat een groepje jongeren op de fiets vanaf het centrum in de richting van de Europaweg reden. Een van hen kwam door nog onbekende oorzaak hard ten val en raakte daarbij ernstig gewond. Twee ambulances, politie en een traumahelikopter werden opgeroepen.

Het ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over het slachtoffer. Nadat deze was gestabiliseerd vertrok de ambulance met spoed naar de toerit van de A50 bij Apeldoorn Noord. Hier landde een traumahelikopter langs de snelweg in de berm om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Vanwege de landing van de traumahelikopter en om de hulpverleners genoeg werkruimte te geven, werd de toerit naar de A50 richting Zwolle enige tijd afgesloten.

Na zo’n 20 minuten vertrok de traumahelikopter en de ambulance. Het slachtoffer werd met spoed in kritieke toestand overgebracht naar het Isala Ziekenhuis in Zwolle. De MMT-arts die per traumahelikopter was ingevlogen is bij de ambulance in gestapt om het ambulancepersoneel te kunnen blijven ondersteunen tot aan het ziekenhuis.

De politie heeft van getuigen en omstanders een verklaring opgenomen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen