Gelderland

Kindje komt met schrik vrij na aanrijding met busje Vogelplein Apeldoorn

Een jongetje kreeg dinsdagmiddag de schrik van zijn leven toen hij in botsing kwam met een bezorgbus. Het jongetje raakte hierbij lichtgewond. 

Het ongeval vond rond 13.40 uur plaats nadat de bestuurder van de bezorgbus met zijn bus achteruitreed en daarbij het jongetje op zijn fiets over het hoofd zag. Het jongetje gilde het volgens getuigen uit. De ouders van het jongetje wonen vlakbij en waren er dan ook heel snel bij. Omstanders en getuigen die het zagen gebeuren schoten ook direct te hulp en belde 112. Vier politievoertuigen en een ambulance waren snel ter plaatse. Een verpleegkundige van de ambulancedienst heeft het jongetje ter plaatse onderzocht en behandeld. Hij liep onder andere verwondingen op aan zijn gezicht. 

De bestuurder van de bezorgbus was ook erg geschrokken, hij heeft bij de politie een verklaring afgelegd. Getuigen vertelde dat de man totaal niet hard achteruitreed, desondanks zat de fiets van het jongetje toch behoorlijk vast onder de achterzijde van de bus. 

Het ongeval gebeurde in een kinderrijke buurt waar dan ook veel kinderen buiten spelen, zoals vandaag. Het ongeval gebeurde dan ook vlak naast een speelerfje. 

Gerelateerde artikelen