Gelderland

Paard schrikt van zwaan en beland in sloot Zeedijk Nijbroek

Een paard is zondagochtend geschrokken van een zwaan en belandde in een sloot. Het paard trok tijdens het voorval ook nog een koets met daarin een vrouw, zij bleef ongedeerd. 

Het incident vond rond 11.00 uur plaats aan de Zeedijk in Nijbroek. Het paard was in een redelijk diepe sloot terecht gekomen en kon er niet meer uit. Hierop werd de brandweer ingeschakeld. De korpsen Terwolde, Heerde en Oene reageerden op de melding en waren snel ter plaatse. Na zo’n uur kreeg de brandweer het paard eindelijk weer op de kant. Het dier lijkt er ongeschonden vanaf te zijn gekomen. Het koste de brandweer behoorlijk wat tijd omdat het paard met de poten vast zat in de modder. 

De Zeedijk was vanwege het incident enige tijd deels afgesloten. De koets en een stenen muurtje liepen enige schade op door het incident. 

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen