Gelderland

Verwarde man zorgt voor hoop onrust aan de Koperweg Apeldoorn

Een grote politiemacht zondagavond aan de Koperweg in Apeldoorn. Dit alles vanwege een verwarde man die al twee dagen voor overlast zorgde. Buurtbewoners waren het zat en belden de politie, die verscheen zondag drie keer. Bij de laatste keer werd de man aangehouden.

Zondagochtend rond 06.00 uur hoorde meerdere bewoners van de Koperweg harde muziek, toen zij gingen kijken bleek het van een buurman af te komen die vanuit zijn auto harde muziek luisterde. De bewoners spraken de man aan waarna hij in eerste instantie gehoor aangaf maar later op de dag opnieuw harde muziek opzette vanuit zijn auto. De man liet zijn auto de gehele dag aan staan en zo nu en dan stapte hij in om harde muziek op te zetten. Omdat het overdag was, hadden de buurtbewoners er niet zo heel veel moeite mee. Ze hadden echter hoop dat dit s ‘avonds zou stoppen. Dit gebeurde niet.

De bewoners belde rond 21.00 uur de politie, zij waren in de ochtend ook al langs geweest om de man aan te spreken. De gealarmeerde politieagenten kwamen met twee wagens ter plaatse. En gingen met de man in gesprek. De politieagenten gaven de man een waarschuwing en legde uit dat hij overlast veroorzaakte in de buurt, hierop gingen de agenten weer weg. Nog geen vijf minuten later stapte de man weer in zijn auto en ging weer harde muziek draaien. Alle radiozenders had de man ondertussen wel gehad. Op een gegeven ogenblik zette de man ook nog even zijn gevarenlichten aan van de auto en liet deze ruim 20 minuten branden. Na zo’n drie kwartier belde de bewoners opnieuw de politie. De meesten wilde langzamerhand wel gaan slapen, maar konden dit niet door de muziek.

Opnieuw kwam de politie met twee voertuigen ter plaatse om met de man in gesprek te gaan. De man wilde dit niet en weigerde dan ook enige medewerking te verlenen. Nadat de agenten goed hadden overlegd, werd besloten om de man aan te houden. Dit omdat hij dusdanig veel overlast veroorzaakte in de buurt. Om de man te kunnen aanhouden, vroegen de agenten om versterking. Al snel was het normaal gesproken rustige straatje in de Apeldoornse Metaalbuurt gevuld met zeven politiewagens waaronder twee hondengeleiders. Nadat de man vanuit het raam naar de agenten riep: ‘Motherfuckers, ik ben van de politie praat niet zo tegen mij’ was de maat vol. De deur van de woning werd door de agenten met een bonk eruit geslagen waarna een agent met een schild, gevolgd door zijn collega’s en een collega met een hond, de woning betraden om de man te kunnen aanhouden.

Deze bleek inmiddels een keukenmes bij zich te hebben en zou hiermee ook bedreigingen hebben geuit. De man kon snel worden overmeesterd waarna hij werd afgevoerd naar het politiebureau in Apeldoorn.

In de woning was ook nog de dochter van de verwarde man aanwezig. Agenten hadden gedurende de inzet nauw contact met haar. Zij verliet dan ook de woning als eerste in tranen. Een agente tilde haar op de woning uit omdat de grond bezaaid lag met glas en het meisje geen schoenen aan had.

Het meisje werd al snel opgevangen door buurtbewoners waarna zij later in de armen van haar moeder kon vallen. De politie heeft van de buurtbewoners een verklaring opgenomen en van de dochter van de man.

De man zal door een speciaal team worden onderzocht m.b.t. zijn gedrag. Na bijna twee uur verliet de laatste politiewagen uit de straat en keerde de rust weer terug.

De inzet van de politie trok aardig wat bekijks van omwonenden.

Gerelateerde artikelen