Gelderland

Politie opnieuw gealarmeerd voor verwarde man Koperweg Apeldoorn

Opnieuw stonden er dinsdagavond meerdere politiewagens in de Koperweg in Apeldoorn Zuid om de man, die twee dagen geleden ook al was aangehouden omdat hij overlast veroorzaakte en een agent bedreigde met een mes, opnieuw aan te houden.

Vijf politiewagens kwamen rond 22.30 uur de straat in rijden. Twee hondengeleiders, twee auto’s en een busje parkeerde voor de woning. De man om wie het gaat, kwam al naar buiten en sprak de agenten aan. “Kom maar mee naar binnen dan hoeven jullie niet de deur te vernielen” De agenten vertelde de man dat ze niet naar binnen hoefde, maar buiten met hem wilde praten. Niet veel later werd de man aangehouden en werd hij door agenten naar de grond gebracht waarna hij kon worden afgevoerd in een politiebusje.

De politie kwam ter plaatse nadat buurtbewoners opnieuw meerdere keren de politie hadden gebeld omdat de man opnieuw overlast veroorzaakte, ditmaal door op een trommel te slaan en uit het raam stond te schreeuwen en zingen.

De buurt hoopt dat de “verwarde man” hulp krijgt. De juiste hulp, want dat hij telkens wordt aangehouden willen zij ook niet. Het is een aardige man, die nu gewoon hulp nodig heeft, alleen veroorzaakt hij nu dusdanig veel overlast dat de buurt aan de bel trok bij de politie. De politie heeft inmiddels een zorginstantie in kennis gesteld, zij gaan kijken wat het beste is om de man te helpen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen