Gelderland

Nachtelijke autobrand Kruizemuntstraat Apeldoorn mogelijk aangestoken

Een geparkeerde auto is vannacht in vlammen op gegaan. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Rond 01.00 uur kreeg de brandweer de melding binnen nadat bewoners de brand hadden ontdekt. Aan de Kruizemuntstraat zou een geparkeerde auto in brand staan. De brandweer en twee politiewagens kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst stond de achterzijde van het voertuig al volledig in de brand.

De brandweer had het vuur snel onder controle en kon voorkomen dat de vlammen de voorkant van de auto bereikte. Desondanks zal de auto toch als verloren moeten worden beschouwen. De politie sloot een deel van de straat af met linten om “kijkers” op afstand te houden zodat de brandweer hun werk kon doen.

Het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken. Opmerkelijk is ook dat de brand aan de kant van de tankdop is begonnen. De politie laat weten een onderzoek te zijn gestart en sluit niet uit dat de brand is aangestoken.

De aanwezige agenten hebben verklaringen opgenomen van bewoners en hebben een lintje gespannen om de auto. Maandagochtend zal er forensisch onderzoek plaats vinden.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen