Internationaal

20 jaar na aanslagen World Trade Center, wereld staat stil bij gebeurtenissen

Het is alweer 20 jaar geleden dat op dinsdagochtend 11 september om 08:46 uur lokale tijd het eerste gekaapte vliegtuig zich in een van de torens van het World Trade Center boorde in New York. Ongeveer een kwartier later om 09:03 uur vloog er een tweede vliegtuig in het World Trade Center. Een gitzwarte dag in de Amerikaanse geschiedenis.

Ook tot op de dag van vandaag wordt er nog veel gesproken en gedacht aan de aanslagen die dag. In totaal vielen er 2,996 slachtoffers waaronder 19 leden van Al Qaeda. Vandaag staat de wereld weer stil om hen die het leven lieten te herdenken.

Op de plek van de aanslag staat nu een nieuwe wolkenkrabber. Het One World Trade Center. Op de plekken waar de 2 torens stonden is een gedenkplaats ingericht met namen van slachtoffers die op 9/11 (11 september) kwamen te overlijden.

Bij de aanslagen in New York kwam 1 Nederlander om het leven. De Nederlandse Ingeborg Lariby van 42. Zij was aan het werk op de 93e verdieping toen het eerste vliegtuig zich in de andere toren boorde. Als om 09.03 uur een tweede vliegtuig de zuidelijke WTC-toren binnen vliegt, is de Nederlandse nog niet gevlucht.

Gerelateerde artikelen