Gelderland

Automobilist meegenomen door politie na ongeval A50 Loenen

Een automobilist is door de politie afgelopen nacht meegenomen naar het politiebureau na een ongeluk op de A50 bij Loenen.

Het ongeluk gebeurde rond 01.10 uur in de rijrichting Arnhem – Apeldoorn. Hulpdiensten rukten groots uit waaronder meerdere brandweerwagens. Bij aankomst van de brandweer bleek er niemand bekneld te zitten.

De botsing tussen de twee voertuigen zorgde in ieder geval voor flinke schade. Een van de auto’s draaide waardoor die in tegenovergestelde richting tot stilstand kwam in de middenberm. De witte Golf belandde na de botsing tegen de vangrail aan de berm kant en kwam ook in tegengestelde richting tot stilstand.

Volgens een officier van dienst van de politie, ontstond de aanrijding hoogstwaarschijnlijk doordat een van de bestuurders met een te hoge snelheid in combinatie met de mist, zijn voorganger aan tikte waarna beide bestuurders de macht over het stuur verloren en tegen de vangrail botsten.

Beide bestuurders zijn door het toegesnelde ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht en behandeld.

De bestuurder van de witte golf, is door de politie mee genomen naar het politiebureau. De reden hiervan kon een officier van dienst ter plaatse niet vertellen.

Vanwege het ongeval waren de twee rechterrijstroken afgesloten. Een berger heeft beide voertuigen, die hoogstwaarschijnlijk total loss zullen worden verklaard, afgesleept.

De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Gerelateerde artikelen