Noord-Holland

EOD doet onderzoek naar voorwerp A22 Velsen-Zuid

De A22 bij Velsen-Zuid is zaterdag in alle vroegte lange tijd afgesloten geweest vanwege een politieonderzoek. Vanaf de afrit bij de A9 richting de Velsertunnel heeft de politie lange tijd onderzoek gedaan. Eerder in de nacht is er een achtervolging geweest waarbij iets ter hoogte van Spaarnwoude uit de auto zou zijn gegooid. Dit object werd in de berm aangetroffen.

Omdat het mogelijk een explosief betrof is ook de EOD opgeroepen om onderzoek te komen doen. Met een speciaal bompak is de medewerker van de EOD naar het object gegaan en heeft er foto’s van gemaakt. De ambulance en brandweer stonden paraat om eventueel te assisteren. Toen duidelijk was dat het niet gevaarlijk was, hebben agenten er onderzoek bij gedaan. Het object is meegenomen, het is niet bekend gemaakt wat het dan wel betrof. De afrit is na het onderzoek weer vrijgegeven.

Foto’s: Inter Visual Studio

Gerelateerde artikelen