Gelderland

Dierenactivisten betreden terrein slachterij Ekro in Apeldoorn

Een Franse groep activisten van 269 Libération Animale hebben zich zondagavond toegang weten te verschaffen om op het terrein van de kalverslachterij Ekro aan de Laan van Malkenschoten te komen.

De politie kwam nadat medewerkers van het bedrijf alarm sloegen in grote getallen ter plaatse. Zeker drie hondengeleiders, ME busjes en meerdere politiewagens kwamen ter plaatse. Bij aankomst van de politie troffen zij een grote groep activisten van zo’n ongeveer 50 personen aan. Zij zouden zich hebben vastgeketend. De hondengeleiders hebben samen met de ME’rs op het terrein nog gezocht naar overige activisten.

De politie is met de activisten en het bedrijf in gesprek gegaan. De activisten zijn voor zover bekend door de politie aangehouden. De activisten verlieten het terrein onder politiebegeleiding, in een bus.

De politie kon zondagavond inhoudelijk nog niet reageren op het voorval. Hoe de activisten op het terrein zijn gekomen is niet bekend. Evenals wat hun doel van de actie is geweest.

Rond 01.30 uur verlieten de meeste politie-eenheden het terrein van de slachterrij.

Gerelateerde artikelen