Gelderland

Lachgas gevonden in gecrashte auto in tuin Aluminiumweg Apeldoorn

In het voertuig dat zondagavond in een tuin was belandt na een eenzijdige aanrijding aan de Aluminiumweg in Apeldoorn, heeft de politie lachgas aangetroffen.

Rond 21.30 uur reed de automobilist door nog onbekende oorzaak de tuin binnen. De vermeende bestuurder probeerde nog te vluchten maar buurtbewoners wisten de man na een korte achtervolging, twee straten verderop te overmeesteren waarna zij de man over droegen aan de inmiddels gealarmeerde politie.

De politie trof in het voertuig lachgas aan. De overmeesterde man, werd door de politie mee genomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

De ravage die was ontstaan door de aanrijding was enorm. Een groot deel van de schutting was verwoest en brokstukken lagen verspreid in de tuin.

Het ongeval trok aardig wat bekijks door omwonenden en voorbijgangers. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf uit de tuin getakeld.

De politie liet dezelfde avond nog weten dat de aangehouden man, niet onder invloed had gereden van alcohol of drugs. Of lachgas de oorzaak van de aanrijding is, wordt door de politie nog onderzocht.

Gerelateerde artikelen