Internationaal

België waarschuwt voor levensgevaarlijke XTC-pillen ‘PP’, Nederlander (54) overleden door overdosis MDMA

Het Belgische Parket waarschuwt de mensen voor levensgevaarlijke XTC-pillen. Afgelopen vrijdag overleed tijdens dancefestival Extrema Extra in het Belgische Houthalen-Helchteren een 54-jarige man aan de gevolgen van een zware concentratie MDMA in zijn lichaam. De man werd tijdens het evenement onwel en werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij later overleed.

De man had XTC-pillen op zak met ‘PP’ erop. De initialen van Philip Plein Er zou maar liefst 175 milligram MDMA in hebben gezeten. Dat is bijna de dubbele hoeveelheid MDA die normaal in een pil zit.

De organisatie en burgemeester Alain Yzermans reageren verslagen. „We leven mee met de partner en nabestaanden.” De Nederlandse politie is volgens Nieuwsblad ingelicht over het nieuws en brengt de familie van het slachtoffer op de hoogte.

Gerelateerde artikelen