Gelderland

E-Biker zwaargewond na val Sportpark Orderbos

Een e-biker is zaterdagochtend tijdens een ritje door het bos zwaargewond geraakt na een val. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen.

Rond 10.20 uur wilde de E-biker over een heuveltje heen springen met zijn fiets op het sportpark Ordenbos. Hij kwam verkeerd terecht met zijn voorwiel waarna hij over de kop sloeg. Volgens getuigen brak zijn stuurpen af.

De man raakte zwaargewond. Omstanders schoten te hulp en belde direct 112. Twee ambulances, een officier van dienst en een politiewagen kwamen ter plaatse om de gewonde man te helpen. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, deze mocht echter niet vliegen vanwege de mist. Het traumateam reed daarom met de auto richting Apeldoorn. In overleg werd besloten dat de ambulance vanuit Apeldoorn met spoed richting Arnhem reed en dat daar de trauma- arts in de ambulance stapte om mee te rijden naar het ziekenhuis in Nijmegen.

De politie heeft een verklaring opgenomen van de omstanders die direct hulp boden. De fiets van het slachtoffer wordt tijdelijk gestald bij AV34.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen