Gelderland

Papegaai weer terug bij baasje na hachelijk avontuur in boom Zutphen

De brandweer is zaterdagavond met twee voertuigen uitgerukt naar de Hellenraetplein in Zutphen, hier zat een papegaai in een boom.

De melding kwam rond 20.30 uur binnen bij de meldkamer. De brandweer rukte uit met een blusvoertuig en een hoogwerker en was snel ter plaatse. Bij aankomst bleek een papegaai die eerder op de dag was ontsnapt vast te zitten boven in een boom. De papegaai was door een nog onbekende oorzaak ontsnapt en had nog een riempje om. De brandweer wist het diertje uit zijn benarde positie te verwijderen.

Een brandweerman kon de papegaai gezond en wel overhandigen aan de eigenaresse. Zij stond opgelucht en blij beneden te wachten. Toen zij de papegaai in haar handen kreeg straalde het blijdschap er vanaf en gaf zij de papegaai een kusje.

Volgens omwonenden zou de papegaai zo’n twee uur lang in de boom hebben gezeten voordat de brandweer werd gebeld.

De papegaai is inmiddels weer lekker thuis.

 

Foto’s: Ewan Spit/LDGFotografie

Gerelateerde artikelen