Landelijk

Ruim 11.000 boetes voor het niet dragen mondkapje in het openbaar vervoer

Er zijn sinds 1 juni vorig jaar ruim 11.600 boetes uitgedeeld aan mensen die in het openbaar vervoer geen mondkapje dragen. Dat is ruim 1.100.000 euro aan boetes.

Op het niet dragen van een mondkapje staat een boete van 95 euro. Boa’s moeten eerst mensen een waarschuwing geven en mogen daarna pas bekeuren. Ook zijn er ruim 5.600 incidenten gemeld waarbij reizigers zich agressief of baldadig gedroegen.  Er werd onder andere gescholden of gespuugd.

Het blijft voorlopig dus nog verplicht om in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. En ook in de stationshal, winkels op het station, op de perrons en bij haltes.

Ook met de versoepelingen die op 25 september in gaan blijft de mondkapjesplicht gelden.

 

Gerelateerde artikelen