Gelderland

UPDATE | Arrestatieteam arresteert verdachte van bommelding station Apeldoorn, treinverkeer ontregeld

Een arrestatieteam van de politie heeft vanmiddag rond 17:00 uur een verdachte aangehouden. De verdachte maakte een bommelding. Door de inzet van de politie is er geen treinverkeer mogelijk van en naar station Apeldoorn. De politie is massaal aanwezig en roept reizigers op het station te verlaten. De Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie is met zware wapens aanwezig.

De overige passagiers werden uit de trein gehaald en overgebracht naar bussen. “We krijgen bewust geen informatie” laat iemand weten op Twitter.

Ook ProRail is aanwezig. De NS laat weten de dienstregeling aan te passen. Op schermen op het station is te lezen dat mensen op last van de politie het station moeten verlaten.

Er cirkelt ook een politiehelikopter boven het station. Even na 16:30 uur zou de politie met zware vesten de trein zijn binnengegaan.

Het onderzoek van een politiehond heeft niets opgeleverd. Het trein- en busverkeer kan weer worden hervat. Ook verkeersomleiding is opgeheven. Terughoudendheid m.b.t. informatie voorkwam dat ook verdachte tijdens actie geïnformeerd werd.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen